Behalve als je een tankpas hebt, het bedrijf waar je werkt haat, en een volle tank op kosten van de baas precies het laatste zetje is dat het bedrijf kopje onder laat gaan, is er niets leuks aan tanken. Oké, misschien de geur van benzine, maar verder: niets.

Je moet een handeling verrichten die verdacht lijkt op fysieke arbeid, je handen worden vies, je auto wordt zwaarder en het kost bovendien elke keer weer een smak geld – vaak op precies het verkeerde moment. Mensen die deze lijdensweg onnodig nóg langduriger maken, moeten hun rijbewijs inleveren. Dat is de enige manier om het gevaar van terminale verveling definitief te elimineren.

We maken onderscheid tussen twee soorten treuzeltankers: zij die te lang in het winkeltje blijven en zij om wat voor reden dan ook blijven zitten na het tanken. Wat doe je daarbinnen? Werk je direct je boodschappenlijstje af? Ga niet vertellen dat je die droge Johma-broodjes nu zo lekker vindt. Schiet de coïtus op.

En als je in de auto zit, mag je gerust de dagteller weer op nul zetten en je gordel omdoen. Daarna moet je weten dat het gaspedaal rechts zit. We snappen dat je even bij moet komen van de aanslag op je bankrekening en dat je even wilt genieten van de benzinemeter die helemaal op ‘vol’ staat.

Maar ga vooral je boekhouding niet zitten bijwerken, vijf berichten versturen, je radiostation uitkiezen en je make-up bijpunten. Er staan mensen achter je te wachten – alles wat je in je auto moet doen, kun je ook vier meter verderop doen, dan kan de volgende persoon gaan tappen.

Tankstations zonder parkeerplaatsen bestaan niet. Heb je niet door dat er mensen staan te wachten, dan is je gebrek aan ruimtelijk-, verkeers- en sociaal inzicht genoeg reden om het pasje af te pakken. Bij elk tankstation hangen camera’s met kentekendetectie. Laten we deze met slimme software uitrusten die slome tankers spot.

Via het CJIB krijgen ze het verzoek om hun rijbewijs in te leveren op de deurmat. Met een speciaal herexamen met een tank-onderdeel kun je opnieuw proberen je rijbewijs te halen.

Reacties

 • Nikk heeft op 23 juni 2019 geschreven:

  Hulde! Ik dacht een lange tijd dat ik alleen was met deze irritatie. Misschien is het afnemen van het rijbewijs iets te enthousiast om deze mensen te herinnen dat ze niet alleen op deze aardkloot zijn, maar opschieten mogen ze wel.

  Reageer
 • Cor vlaar heeft op 23 juni 2019 geschreven:

  Jullie sporen niet dat zijn kakkers die de tijd nemen

  Reageer
 • Rinaldo heeft op 17 juni 2019 geschreven:

  Het examen tanken is geen verkeerd idee, vaak genoeg zie je mensen die aan de verkeerde zijde staan.
  Maar verder spoort je artikel niet, auteur heb je frustraties? of een slokje teveel op, dan wel iets genomen?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear