Terugroepactie: Renault 'repareert' met zwarte stift

Ze houden het simpel

Renault Mégane Estate
Renault Mégane Estate
Renault Mégane Estate
Renault Mégane Estate
Renault Mégane Estate
Renault Mégane Estate
Renault Mégane Estate
Renault Mégane Estate
Renault Mégane Estate
Renault Mégane Estate

Een auto repareren is niet lastig. Zit het vast en moet het bewegen? Gebruik dan WD40. Zit het los, maar moet het vast? Dan pak je ducttape of tiewraps. Maar in heel uitzonderlijke gevallen heb je specialistischer gereedschap nodig. Neem nou Renault in Australië. Zij gebruiken de Edding 3000 met T25-vulling voor de reparatie bij een terugroepactie. In de volksmond noemt men dit ook wel een ‘zwarte stift’.

Volgens het terugroepregister van de Australische overheid is er een foutje gemaakt bij 824 Méganes waardoor er ‘het risico ontstaat van letsel of overlijden voor de inzittenden’. Klinkt serieus, maar eigenlijk is het niets meer dan een klein foutje in de handleiding. Dealers moeten de woorden ‘en deur’ wegstrepen uit het boekje en dan is de auto weer veilig. In Nederland is de terugroepactie niet van toepassing.

Om welke zin in het Engelstalige boekje het precies gaat, meldt de terugroepactie niet. Het heeft in ieder geval te maken met de kinderbeveiliging van de ramen. We vermoeden dat er staat dat de uitschakeling van de elektrische achterramen ook het kinderslot activeert, maar dat is natuurlijk niet zo. De ingrijpende reparatie is overigens helemaal gratis.

Reacties
 1. Sebastiaan zegt op 6 november 2020 om 17:07:

  Hoi. Heb nu een Renault Megane estate uit eind 2017 en de ramen achterin uitschakelen stelt idd de kinderbeveiliging niet in. Maar, bij mijn vorige Renault Megane estate uit 2010 (vorige model) was dat wel het geval (zelfde als bij de Panamera van Vincent ;))

 2. Vincent zegt op 5 november 2020 om 00:59:

  Ik citeer: We vermoeden dat er staat dat de uitschakeling van de elektrische achterramen ook het kinderslot activeert, maar dat is natuurlijk niet zo.

  Waarom staat er maar dat is natuurlijk niet zo? Ik rij in een panamera turbo s 2019 en als ik de ramen op slot doe vanaf de bestuurders stoel gaan de deuren automatisch in kinderslot… 🤷🏼‍♂️

 3. Teun zegt op 3 november 2020 om 14:18:

  Dat doet me denken aan de middelbare school wanneer de leraar zei ‘dit mogen jullie doorstrepen in het boek want dat staat er verkeerd’.

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken