Leuk, er komt een Tesla Model 3 Performance. Al zouden reserveringshouders al zielsgelukkig zijn geweest als we slechts de eerste zeven woorden hadden geschreven. Maar, volgens Tesla zijn de vouwen in het productieproces gladgestreken en gaan ze nu achterstanden wegwerken. We wachten nog heel even met enthousiast worden, als je het niet erg vindt.

Dus kan Tesla zich nu focussen op een snellere versie, met twee motoren en vierwielaandrijving. Laten we het voor nu even de Tesla Model 3 Performance noemen. Afgelopen weekend zat Elon Musk aan zijn telefoon geplakt en pompte via zijn favoriete medium de voorlopige specificaties van de Tesla Model 3 Performance de wereld in.

Tesla’s BMW M3-concurrent

We laten het even bij Amerikaanse prijzen want, nou, ja, hoeveel Model 3’tjes heb jij al gezien in Nederland? Voor 78.000 dollar, net zoveel als een M3 kost in The States, krijg je de Tesla Model 3 Performance. Volgens Elon Musk is de wegligging beter dan die van een BMW M3. Gedurfde uitspraken. Overigens kost de instap-Model 3 zo’n 35.000 dollar.

Met tractie op alle wielen sprint de Tesla Model 3 Performance in 3,5 seconden van 0 naar 96 km/u. Dat is dus sneller dan een BMW M3 CS (0-100: 3,9 s) en een Mercedes-AMG C 63 S (0-100: 4,0 s). De topsnelheid ligt net als bij de Duitsers op 250 km/u.

En dan het belangrijkste voor een zoemende performance-sedan: de actieradius is 500 kilometer. Al zal dat getal snel afnemen als je een roedel Duitse powersedans tegenkomt en je wilt spelen. Of als het koud is. Of als je je muziek hard zet. Eén motor is geoptimaliseerd voor prestaties en de andere voor bereik.

Enkel vierwielaandrijving

Mocht je alleen op wintersport willen en geen behoefte te hebben aan M3-prestaties, dan knopen ze voor 5.000 dollar op de beruchte productielijn een extra elektromotor onder het Drietje. De 0-96-tijd is dat 4,5 seconden. De top is dan 225 km/u.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie