Kennen we die Australische kerel nog die het internet trollde door te vertellen dat Ferrari heel boos was op hem toen hij een wankelmotor in zijn 456 GT legde? Hij haalde het lokale nieuws en dat fragment ging het hele internet over. Uiteindelijk bleek er helemaal niets van te kloppen, behalve het feit dat hij een Ferrari had met een wankelmotor uit een Mazda. De troll-Kiwi is terug om een heel andere groep mensen pissig te maken. Zijn nieuwste project is een Tesla Model S met een wankelmotor.

We stuitten op het project toen wankelheld Mad Mike Whiddett een stel foto’s deelde op zijn Instagram. Dat leidde ons naar de Instagram van knutselaar Reuben Bemrose, die zojuist een lege Tesla Model S-koets heeft opgehaald. Zijn plan is om daar een turbo-wankelmotor van Mazda in te leggen. ‘Om eerlijk te zijn ziet dit Tesla-ding er financieel niet heel levensvatbaar uit. Maar weet je wat, als ik één like krijg, dan doe ik het’, plaatste Reuben op Instagram. Het is toch niet weer een trollpoging?

Hij en zijn volgers proberen de auto onder de aandacht van Elon Musk te brengen, om te kijken wat hij ervan vindt. Niet iedereen is gecharmeerd van zijn project. Zo vindt iemand dat hij het enige pluspunt van de auto er nu uit heeft gehaald. Iemand anders roept dat ‘deze versie de planeet vermoordt’. Andere volgers zijn juist teleurgesteld dat ie er geen enorme dieselmotor in lepelt. Het zou trouwens goed kunnen dat dit de enige motor is die lekker past in de Tesla-koets, die natuurlijk niet is ontworpen om grote blokken te huisvesten..

Maar wat is een wankelmotor?

Voor de leken onder ons: dat is dus een motor die loopt op benzine, olie en in veel gevallen tranen van zijn eigenaar – maar dan nét even anders. Waar een reguliere motor zuigers gebruikt die op en neer bewegen, gebruikt de wankelmotor schijven die ronddraaien. Dat zorgt voor een heel kenmerkend geluid, en de motor blijft heel compact.

Voor extra power knoopt Reuben er een flinke turbo op. We verwachten een hoop fijne herrie uit zijn tweeschijfs wankelmotor. Het project is nog in de beginfase, maar zo te zien moet het geen probleem zijn om een plek te vinden voor de motor. De compacte krachtbron ligt zelfs bijna onder het dashboard.

Tesla Model S met wankelmotor

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Reuben Bemrose (@lord.bemrose) on

Reacties

 • BJ heeft op 5 augustus 2020 geschreven:

  Briljant idee, geen laadstress en toch weinig bijtelling of, bij een oudere, helemaal geen bijtelling. Als je dit in een model 3 doet heb je nog meer bijtellingsgeluk.

  Reageer
 • Alex heeft op 4 augustus 2020 geschreven:

  Het zal misschien een verassing zijn maar kiwi’s komen uit Nieuw Zeeland en nIet uit Australië……

  Reageer
 • Sjaak heeft op 3 augustus 2020 geschreven:

  Super een Tesla met een echte motor en dan nog wel een Wankelmotor beter kan niet. Weg met die rijdende accubakken allemaal een wankelblok er in maken.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)