Waarschijnlijk staan Nederlanders eerder in de rij voor een ‘trekpack’ waarmee je extra kilootjes achter de Tesla Model S kunt hangen. Deze mensen moeten het voorlopig doen met de standaard 1.600 kilo trekgewicht. Want in plaats daarvan komt het merk met een Track Pack voor de Model S Plaid. In dit pakket zitten een paar leuke extraatjes voor het circuit en de topsnelheid neemt toe.

Om te beginnen is de koeling van de batterij beter geregeld bij de Tesla Model S Plaid Track Pack. En er is een speciaal cooling down-programma als je van het circuit afkomt. Ook is de luchtvering anders afgesteld en de torque vectoring is agressiever. De elektromotoren zijn aangepast waardoor de Plaid nu een topsnelheid van 322 km/u kan halen.

Om de zware EV met 1.020 pk te temmen, krijg je koolstofkeramische remschijven en klauwen met zes zuigers vóór. Een goede toevoeging, want we hoorden meer kritische geluiden over de remmen onder de normale (als je ‘m zo wilt noemen) Plaid. Om de velgen zitten Goodyear Supercar 3R-banden. En zoals je wellicht weet is het ronde stuur tegenwoordig weer standaard.

Spelen met de instellingen

In de Track-modus kun je met een slider in het scherm een paar dingetjes bijstellen. Zo kun je bijvoorbeeld vermogen bij de voorwielen weghalen of juist toevoegen. Op deze manier geeft je de Tesla Model S Plaid Track Pack het karakter van een voorwielaandrijver. Overigens heeft de voorste motor maar zo’n 350 pk, dus sneller zou hij daar niet van worden.

Wat de Track Pack in Nederland moet kosten, is nog niet bekend. In andere landen kost het pakket omgerekend zo’n 20.000 euro. De Tesla Model S Plaid zonder pakket kost in ieder geval 132.490 euro. Reken op een totaalprijs van zo’n 150.000 euro. Gekeken naar de prestaties, is dat nog altijd een steengoede deal.

Reacties

 • Peter heeft op 5 mei 2023 geschreven:

  Fatsoenlijk remmen misschien wel, maar fatsoenlijk een bocht door is met bijna 2500kg natuurlijk geen optie.

  Reageer
 • Petrolhead heeft op 5 mei 2023 geschreven:

  Voor dat geld heb je ook:
  Alpine A110R
  Audi RS5
  BMW M3
  BMW M760e
  BMW i7
  Maserati Ghibli V6
  Mercedes AMG GT
  Mercedes EQS 500
  Mercedes S580e
  Porsche 718 Cayman GTS
  Porsche Panamera 4S Turismo
  Als je zo’n Tesla boven dit verkiest dan heb je het echt niet begrepen als het om auto’s gaat.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)