Denk aan de enormiteit van het heelal en het is lastig om je niet nietig te voelen. Stel je nu eens voor dat op bijna 4 miljoen kilometer afstand de dappere ‘Starman’ met zijn hand uit het raam met 70.000 kilometer per uur richting Mars gaat.

Voor wie zich zorgen maakt over de gewichtsloze Tesla Roadster en zijn bestuurder; maak je geen zorgen. Net als de aarde maakt de lading van de Falcon Heavy een grote baan om de zon. Dat betekent dus dat onze planeet en Elons auto elkaar weer zullen tegenkomen. Snap je er (net als wij, aan het begin) geen snars van? Kijk dan even hier.

Tesla Roadster te zien vanaf aarde

Volgens een team onderzoekers van de Universiteit van Toronto is de Tesla Roadster ergens rond 2091 met een telescoop vanaf de Aarde te zien. Elke keer als de Tesla in de buurt van een planeet komt, verandert zijn baan iets.

Daarom is het lastig om de baan van Starman exact te voorspellen. De wetenschappers verwachten dat de Tesla nog wel miljoenen jaren zal rondvliegen. Ergens in die periode zal de Starman hardhandig landen op Venus, Mars of de aarde.

Er is een kans van 11 procent dat de Roadster na drie miljoen jaar op aarde neerstort. Merken we daar iets van? De aarde krijgt vaker bezoek van objecten uit de ruimte met de afmetingen van de Roadster, en die smelten allemaal in de dampkring. Zo ook de Tesla…

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear