Hoor je dat geluid? Dat lieve kijkbuiskinderen, is het geluid van je hart dat sneller begint te kloppen. Porsche viert dit jaar zijn zeventigste verjaardag en om deze historische mijlpaal te vieren, tuigt het merk uit Stuttgart een verbazingwekkende tentoonstelling op.

Porsche geeft het feestje niet in zijn eigen museum in Stuttgart, helaas. Nee, je moet wat verder reizen. De feestlocatie is Petersen Automotive Museum in Los Angeles, Californië. Zitten ze tenminste zelf niet met de rommel.

Het merk noemt de show ‘The Porsche Effect’. Het gaat om meer dan 50 superzeldzame auto’s die je nergens anders ter wereld kunt zien (behalve in Stuttgart). Porsche-freaks en liefhebbers van klassieke of circuitmonsters kunnen tot en met 27 januari 2019 terecht. Je hebt dus nog tijd om te sparen en de roadtrip eromheen te plannen.

Met een VIP-kaart is er toegang tot de ‘kluis’, dit is een plek waar een groot aantal Porsches staan die je waarschijnlijk nooit meer zult zien. Over de twee verdiepingen wordt je getrakteerd op oude Porsches, nieuwe Porsches, race-Porsches en straat-Porsches.

Aanschouw met je eigen ogen het Genesis-moment van Porsche met het afgewreven stuk zeep dat voor het eerst het Porsche-DNA codeerde: de Type 64. Aan de andere kant van de tentoonstelling zie je de Porsches uit de Le Mans. En daartussen in, ach: kijk zelf maar in de galerij.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)