Zogenoemde coronaraces zijn een groot probleem in de Amerikaanse stad Atlanta. Nu de wegen dankzij de lockdown rustig zijn, vult het asfalt zich met straatracers en hoonigans. Om het gevaarlijke rijgedrag een halt toe te roepen, wil de stad een plek aanwijzen waar mensen met hun auto’s vrijuit lol kunnen trappen. Een plaats waar burnouts en dragraces zijn toegestaan, zodat autoliefhebbers hun ei kwijt kunnen op een veilige manier.

Burgemeester Keisha Lance Bottoms kreeg een suggestie van haar achttienjarige zoon, zo meldt CBS46. Duizenden mensen tekenden een petitie om het idee werkelijkheid te laten worden. Maar niet iedereen is voorstander. Een ander raadslid denkt dat een toegewezen plek voor dragracen en burnouts niet gaat werken. Volgens hem gaat het de autoliefhebbers er juist om dat het illegaal is, want dat maakt het spannend. Ah, vandaar dat het altijd zo stervensdruk is bij de Nürburgring.

Op papier is het een goed idee, maar ook bij zo’n plek zou je bepaalde regels moeten opstellen, anders wordt het een gevaarlijke puinhoop. Dus je zult marshalls moeten inschakelen. En het liefst een hek om het geheel heen zetten, zodat mensen niet per ongeluk het terrein op komen. Bovendien zul je toeschouwers op een veilige afstand moeten houden. En als je dat allemaal op een rijtje zet, begint er iets te ontstaan dat op een circuit lijkt. Is het dan echt zo baanbrekend idee?

De stad Atlanta gaat nu alle opties overwegen en onderzoeken of een toegewezen plek voor dragracen en burnouts tot de mogelijkheden behoort.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear