900 pk in een oude Opel Kadett? Klinkt als een cheatcode in een smaakvolle racegame naar keuze. Toch heeft de eigenaar van de witte Kadett GSi die je in de video hier beneden ziet het voor elkaar gekregen. Het bewijsmateriaal levert de Opel Kadett in een dragrace tegen een Dodge Charger en later tegen een getunede McLaren 720S.

Puristen zullen direct zien dat het hier gaat om de laatste generatie van de geliefde Opel, de Kadett E. Uit de schaarse informatie van de video maken we op dat er nog steeds een viercilinder met vier kleppen per cilinder in de Kadett ligt. In de sterkste, originele GSi-uitvoering produceerde die zestienklepper 150 pk. Daarmee is de getunede Kadett precies zes keer zo sterk als het origineel.

Opel Kadett wint een dragrace

Een bestuurder durft zijn Dodge Charger wel langs het Duitse oudje te zetten. De Charger is beter weg, maar het duurt niet lang voordat de Kadett erop en erover gaat. Iets meer dan 17 seconden doet de opgevoerde Opel Kadett over de dragrace van een kwartmijl. De Dodge komt waarschijnlijk met een gezonde dosis schaamte drie seconden later binnen.

Hierna neemt de Kadett het op tegen een McLaren 720S. Deze auto zou naar ruim 1.200 pk getuned zijn. De McLaren geeft de Kadett nog een voorsprong bij de start, maar uiteindelijk komt de supercar zes tienden van een seconde eerder binnen. Vervolgens betreedt de Kadett nog een keer de dragstrip om een topsnelheid van 297,76 km/u neer te zetten na een halve mijl (ongeveer 800 meter). Of is de snelheid ook in mijlen gemeten?

Reacties

  • Olaf heeft op 16 oktober 2023 geschreven:

    Ik kon die Challenger niet vinden in de video. Alleen een Charger, maar die zullen jullie als kenners niet voor een Challenger hebben aangezien, toch?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear