Komende zondag kun je op BBC2 alweer de zesde aflevering zien van het nieuwe seizoen Top Gear. De opnames van show 6 zijn net afgerond en we kunnen je nu al verzekeren dat het weer smullen wordt…
 
Enig idee hoe ‘JC and the boys’ na een lange dag ploeteren in de studio huiswaarts keren? Kijk, Top Gear is inmiddels over de gehele aardkloot een enorm succes, zodat je misschien zult denken dat Jeremy, Richard en James zich inmiddels in P Diddy-stijl naar Dunsfold (TG-epicentrum) begeven, dus in gepimpte limousines met Panda-print bekleding of wellicht zelfs in privéjets.
 
Niets van dit alles.
 
Over het algemeen rijden de heren gewoon zelf naar de studio en in plaats van een stretched limo met Panda-print bekleding komt James meestal in een Panda, je weet wel, zo’n autootje dat bij Fiat van de band rolt.
 
Deze week daarentegen, is het door de bank genomen bescheiden presentatieteam een beetje de weg kwijt geraakt. Na de opnames vertrok James in zijn privéjet, Richard verliet Dunsfold in zijn helikopter en Jeremy keerde huiswaarts als passagier in eveneens een vliegtuig.
 
Hoewel, het is en blijft Top Gear. James zijn Super Decathlon-vliegtuig is wel erg klein en maakt het geluid van een winderige muis. Richard zijn Robinson-helikopter werd en plein publiek met de grond gelijk gemaakt door een vrouwelijke studiogast die piloot bleek te zijn in een van de RAF Merlin-helikopters. En Jeremy z’n vervoersmiddel naar huis had twee keer zo veel propellers als de mini-jet van James, maar het was nou niet bepaald een comfortabele jet.
 
Met andere woorden, in deze ene week waarin ‘JC and the boys’ zich ongewoon als ware Rock ’n Roll-sterren probeerden te gedragen, sloegen ze enigszins de plank mis. Komende zondag Top Gear op BBC2 om 21.00 uur.

Reacties