Een van de meest rigoureuze delen van het wekelijkse proces dat ervoor zorgt dat Top Gear op zondagavond weer op het TV-scherm verschijnt, is het aanpassen van het script op dinsdag. Ideeën worden net zo snel op papier gezet als dat ze de prullenbak weer in verdwijnen. Dat is dan om simpelweg tijd te besparen, of omdat ze gewoon niet goed zijn.
 
Vanwege een van deze twee redenen hebben verschillende vondsten in het stof moeten bijten deze week. Daarom krijg je niet Jeremy’s theorie te horen waarom er zoveel weggetjes bestaan in Buckinghamshire, en zien we ook niet Richard’s stiekeme plan om te voorkomen dat Clarkson het scoreboard overhoop zou halen. Bij dit idee werd gedacht aan superlijm.
 
Wat je wel te zien krijgt is Jeremy en Richard op de baan waar ze elkaar weinig toegeven met de Ford Focus RS en Renault Mégane R26.R. Ook zie je Richard en James die het logistiek opnemen tegen de Royal Mail als ze de nieuwe Porsche Panamera inzetten tegen een 39 pence postzegel in een race van de Scilly eilanden naar de Orkneys.
 
En dan is er Jeremy in zijn poging om een ooit populair speelplaatsspel ‘British Bulldogs’ opnieuw uit te vinden met gebruikmaking van een Mitsubishi Evo, een stel angstaanjagende Britse legervoertuigen en wat levensechte munitie.
 
En als dat allemaal nog niet genoeg is, dan hebben we Usian Bolt -’s werelds snelste man en waarschijnlijk ook een van de coolste- in de Reasonably Priced Car.
Wat wil je nog meer? Een kat die kan tellen? Nou, die krijg je dus niet. Die raken verveelt midden in een optelling en vallen dan in slaap.
 

Reacties