[tg_video]https://www.youtube.com/embed/LkT7Ba_G6_0[/tg_video]

Zie hier: een voorproefje van de binnenkort te verschijnen TopGear DVD met Jeremy en James in de hoofdrol. Ze hebben één missie: de Slechtste Auto Ooit vinden.

De twee reizen af naar het noorden van Engeland om op zoek te gaan naar de meest waardeloze auto die de wereld ooit gekend heeft. Het blijkt een behoorlijk intensieve speurtocht te zijn, met vele verhitte discussies, grote hijskranen, James die wordt opgesloten in de kofferbak van zijn eigen auto, en Jeremy die aan een boom wordt vastgebonden.

Maar vrees niet: het gaat niet alleen maar om prutauto’s. Om iets slecht te kunnen noemen, moet je namelijk ook kunnen duiden wat goed is. Zo zijn er de Ferrari 458 Spider, de Toyota GT86 en de Lexus LF-A die het opneemt tegen de Mercedes SLS AMG.

Omdat ze toch in het noorden zijn, nodigen de heren de neef van The Stig uit, die is geboren en getogen in Yorkshire. Hij geeft z’n platte pet een tikje opzij en zet met de BMW M5 een tijd neer op een misselijkmakend Gymkhana-parcours, alvorens Jeremy en James proberen hetzelfde te doen met een paar stukken metaal van de andere kant van de oceaan. Uiteraard lukt dit… niet.

Ook wordt er gegolft – wat ook al niet volgens plan gaat – en worden de persoonlijke auto’s van Jeremy en James erbij gehaald, alsmede auto’s die ze in het verleden gehad hebben. Maar bovenal wordt er volop aandacht besteed aan de onooglijke, de waardeloze, de verschrikkelijke machines waarmee onder andere Peugeot, Ford, Mahindra, FSO, Alfa Romeo, Rolls-Royce, Porsche, Citroën, Saab en vele andere merken de wereld in de loop der jaren hebben opgezadeld.

En de winnaar – of eigenlijk de grootste verliezer – krijgt een verrassing.

TopGear: The Worst Car in the History of the World komt op maandag 19 november 2012 uit op DVD, Blu-Ray en digitale download. Er zit ook een speciale ‘augmented reality experience‘ bij. We weten niet precies wat dat is, maar het klinkt goed, niet?

Je kunt hier alvast je bestelling plaatsen bij Amazon.co.uk. Let op: je bestelt dan de Engelse versie zonder ondertiteling!

Kijk nu eerst maar eens de video hierboven voor een uitgebreide eerste indruk…

Reacties