De TopGear Kerstspecial van dit jaar is een bijzondere, want hij wordt ook echt ongeveer rond kerst uitgezonden: op 27 en 28 december zie je op BBC2 en BBC HD de gloednieuwe, tweedelige Patagonië Special!

Jeremy, Richard en James zijn in Zuid-Amerika met drie V8-sportcoupés, waarmee ze TopGears meest slopende uitdaging tot nu toe ondernemen: een barre tocht van 2.600 kilometer door Patagonië naar de meest zuidelijke stad ter wereld, waar hen een episch spelletje voetbal tegen Argentinië wacht.

Onderweg krijgen ze te maken met moerassen, woestijnen, bossen, stranden en ski-hellingen. Ook zijn er gebroken botten, mechanische calamiteiten en zelfs een paar koeien. En zoals onlangs uitgebreid in de media is belicht, eindigt het allemaal op een manier die niet helemaal de bedoeling was.

Wanneer je precies voor de buis moet zitten? Komt ie: zaterdagavond 27 december om 21.30 uur en zondagavond 28 december om 21.00 uur zie je respectievelijk deel 1 en deel 2 op BBC2 en BBC HD. Je kookwekker zetten hoeft niet: we gooien er sowieso een zwik herinneringstweets en -Facebookberichten uit om ervoor te zorgen dat je deze klapper van een special niet zult missen. Dat wordt een mooie afsluiter van het jaar – en een mooie opwarmer voor het komende TopGear-seizoen…

Reacties