Het is weer weekend, en dat betekent naast zon, drank en uitgaan natuurlijk ook TopGear op je buis!

Vrijdagavond doet Veronica de gebruikelijke dubbele uitzending. Om 20.30 uur blikken we terug met een aflevering uit seizoen 8, waarin Richard en James een stel snelle busjes testen en Jeremy zijn best doet om zelf een Caterham in elkaar te zetten. Daarna, om 21.35 uur, gaan we door met de bekende aflevering uit seizoen 10 waarin de heren met lichtgewicht versies van de Lamborghini Gallardo, Porsche 911 en Aston Martin V8 Vantage op zoek gaan naar de beste stuurmansweg van Europa. Ook rijdt Jeremy in de ronduit bizarre VW Golf GTI W12.

Zaterdagavond om 21.00 uur herhaalt de BBC de TopGear-uitzending van vorige week, op BBC3. Op zondagavond is het weer zo ver: om 21.00 uur op BBC2 en BBC HD zie je een gloednieuwe aflevering van TopGear! Deze week zie je de langverwachte test van de McLaren MP4-12C, die Jeremy op zijn geheel eigen manier aan de tand voelt. Ook proberen onze drie vrienden de beste hete hatchback van het moment te vinden. Daartoe gaan ze naar Italië (en Monaco) met de Citroën DS3 Racing, Fiat 500C Abarth en Renault Clio RS Cup.

Maandagavond zorgt Canvas voor de hekkensluiter: om 21.20 uur zenden zij een aflevering uit seizoen 12 uit. Jeremy zet de BMW M3 en de Lexus IS-F tegenover elkaar, terwijl Richard de 40e verjaardag van de Ferrari Daytona viert door ermee langs de Zuid-Franse kust te racen tegen James, die in een snelle boot zit.

Wil je altijd precies weten waar en wanneer TopGear op tv is, hou dan deze pagina in de gaten. Goed weekend!

Update: huh? Geen McLaren, wel een Aston Martin Virage. We hebben de memo zeker gemist. Niet getreurd, de MP4-12C komt zeer binnenkort sowieso langs bij TopGear!

Reacties