Op BBC2 wordt TopGear even niet uitgezonden, maar Veronica begint vandaag met seizoen 15. Speciaal voor degenen die het nog niet op de BBC gezien hadden (of die graag ondertiteling hebben).

Vanavond om 21:25 zie je aflevering 1, waarin James May de beruchte Eykjfl894ald’f;3rvld-vulkaan beklimt met een Toyota Hilux. Dat was vlak voordat de aswolk heel het vliegverkeer in Europa platlegde; toeval? Ook wordt de nieuwe Bentley Continental Supersports aan de tand gevoeld, en buigen we diep voor de gloedjenieuwe reasonably priced car. Deze wordt op gepaste wijze geïntroduceerd, met een theefeestje met prominente Britten. Nou ja, enigszins bekende Britten. Oké, gewoon mensen met een lege agenda.

Na afloop volgt een bekende TopGear-klassieker: de Botswana-special, waarin Jeremy, James en Richard door Afrika trekken in lokaal gekochte (of langs de weg gevonden) barreltjes. De aflevering is nu al legendarisch door Richards sterke gevoelens voor Oliver, zijn Opel Kadett uit het jaar kruik.

Op maandag 13 september kun je tevens op de Belgische zender Canvas genieten van een aflevering uit de oude doos (seizoen 10), en wel om 21:10.

Reacties