Ja! Het is weer weekend, en dus weer tijd voor TopGear op je telekijkbuis!

Zoals gebruikelijk is het vrijdagavond alvast raak op Veronica, met om 20.30 uur eerst eens een oude vertrouwde aflevering uit seizoen 11 waarin Richard met een Audi RS6 van de Alpen afracet tegen een stel suïcidale skiërs. TopGear Stunt Man doet zijn best om een spektakelstuk uit een James Bond-film na te doen, en Jeremy test de Mitsubishi Evo X en de Subaru Impreza WRX.

Om 21.30 uur is het raak: het meest recente TopGear-seizoen, nummer 16, trapt af op de Nederlandse zender met de veelbesproken Midden-Oosten Special. Daarin proberen onze ‘drie Wijzen’ in verbouwde roadstertjes van Irak naar Bethlehem te rijden, met alle gevaren van dien.

Zaterdagavond om 20.15 uur zie je op BBC3 de Vietnam Special, waarin Clarkson, Hammond en May van Zuid- naar Noord-Vietnam te rijden in slechts acht dagen, terwijl het het Amerikaanse leger destijds in acht jaar niet eens lukte. Tot slot zendt BBC2 zondag, op het vertrouwde tijdstip van 21.00 uur, een compilatie uit van de mooiste TopGear-momenten uit 2010.

Wil je precies weten waar en wanneer TopGear op tv komt, hou dan deze pagina in de gaten. Prettig weekend!

Reacties