Het einde van de zomervakantie nadert, maar niet getreurd: het is weekend, en TopGear bestormt je tv weer vanuit verschillende hoeken.

Vrijdagavond begint Veronica om 20.30 uur met een uitzending van TopGear Australia. De drie Ozzies bouwen zelf een elektrische auto – met een budget van slechts 3.000 Australische dollars, da’s zo’n 2.200 euro – en onderwerpen de brute HSV Clubsport R8 aan een uitgebreide test. Om 21.35 uur volgen onze Britse vrienden met een aflevering uit seizoen 10 van TopGear, waarin toevallig ook een Australische beul voorkomt: de Vauxhall VXR8. Jeremy en James gaan op zoek naar de allereerste ‘normale’ auto, die zich liet rijden en besturen op de manier zoals we die vandaag kennen.

Op zaterdagavond trakteert de BBC op een aflevering uit seizoen 14. Om 21.00 uur zie je op BBC3 en BBC HD hoe de heren met een Aston Martin DBS Volante, Ferrari California en Lamborghini Gallardo Spyder op zoek gaan naar een beroemde en beruchte Roemeense weg met een moeilijke naam. James en The Stig bestuderen tevens twee bijzonder snelle limo’s: de BMW 760Li en de Mercedes S63 AMG.

Zondagavond zie je een uitzending uit seizoen 15, om 20.00 uur op BBC2 en BBC HD. Onze vrienden zijn op zoek naar de beste supersedan: is het de Aston Martin Rapide, de Porsche Panamera Turbo of de Maserati Quattroporte? Ook buldert Richard over het TopGear-circuit in twee totaal verschillende auto’s met een musclecar-inslag: de Chevrolet Camaro SS en de Mercedes E63 AMG. In onze schappelijk geprijsde auto neemt niet alleen Harry Potter-ster Rupert Grint plaats, maar ook F1-veteraan Rubens Barrichello.

Wil je weten waar en wanneer je TopGear op tv kunt zien? Hou dan regelmatig deze pagina in de gaten. Goed weekend!

Advertentie

Reacties

Advertentie