Nieuwsgierig waar je de komende dagen moet zijn voor je dosis TopGear? Check ons wekelijkse overzicht!

Vrijdagavond om 20.00 uur kun je op BBC3 twee afleveringen van TopGear USA bekijken. Om 20.00 uur zie je Adam, Rutledge en Tanner stoeien met de beste musclecars die de Amerikaanse merken momenteel in de aanbieding hebben. Om 20.45 uur volgt een aflevering waarin ze een uitgebreide serie tests doen met de drie gevaarlijkste auto’s die ooit in de VS geleverd zijn: de Chevrolet Corvair (uitbreekgevaar), de Ford Pinto (ontploffingsgevaar) en de Suzuki Samurai (omvalgevaar).

Haal je liever je hart op bij een herhaling van ‘ons eigen’ TopGear, dan kun je om 20.25 uur zoals gebruikelijk afstemmen op Veronica. In een aflevering uit seizoen 6 (2005) wordt er volop gedrift met een Vauxhall Monaro VXR, rijdt Jeremy in een snelle maar zompige Amerikaanse pickup, probeert James een liedje te maken met uitlaatgeluiden en rijdt Richard in de Lamborghini Murciélago Roadster. Nadat hij tussen wat stieren door is gerend.

Om 21.30 uur volgt een aflevering uit seizoen 7 waarin Richard met de Ascari KZ1 rijdt, en de Aston Martin V8 Vantage wordt vergeleken met de BMW M6 en de Porsche 911 Carrera S.

Zaterdagavond om 21.00 uur kun je terecht bij BBC3 voor een herhaling uit seizoen 16. Hierin bouwen de heren een oogstmachine om tot een sneeuwploeg en test Jeremy de Audi RS5 tegen de BMW M3 Competition.

Maandag zie je om 15.00 uur én om 21.20 uur een TopGear-aflevering uit seizoen 13 op Canvas. De heren kopen elk een auto die ze geschikt vinden voor een zeventienjarige en doen er een aantal tests mee – als zeventienjarigen. Richard rijdt met de Lamborghini Murciélago LP670-4 SV in Abu Dhabi, en doet daar een dragrace met een Mercedes SLR McLaren 722. Ook doet hij een wedstrijdje in een Bugatti Veyron tegen The Stig in een McLaren F1.

Wil je weten waar en wanneer je TopGear doorgaans op tv kunt verwachten, hou dan deze pagina in de gaten. Of neem een kijkje in onze videosectie, waar je vele clips uit de afgelopen seizoenen kunt vinden. Goed weekend!

Reacties