Het wordt waardeloos weer dit weekend, dus blijf gerust binnen voor een ruime hoeveelheid TopGear op je tv; elke avond, van vrijdag tot en met maandag, inclusief een gloednieuwe aflevering op zondag!

Vrijdagavond trakteert Veronica op hun traditionele dubbele aflevering. Om 20.30 uur zien we er eentje uit seizoen 9, en wel de aflevering waarin Hammond voor het eerst terugkeert na zijn zware crash in 2006, waarvan tevens beelden worden vertoond. Jeremy rijdt met een Jaguar XKR en Aston Martin V8 Vantage, en ons presentatietrio zelf een weg probeert te asfalteren. Om 21.35 uur een heerlijke aflevering uit seizoen 10, waarin Richard in een Bugatti Veyron een dragrace houdt tegen een Eurofighter Typhoon-straaljager en Jeremy met ‘s werelds kleinste auto, de Peel P50, door de BBC-studio’s rijdt. Ook zweeft James in de Rolls-Royce Phantom Drophead en doet Jeremy de Ferrari 599 GTB.

Op zaterdagavond vertoont de BBC een herhaling van de uitzending van vorige week, om 21.00 uur op BBC3. Echterrrr: op zondagavond om hetzelfde tijdstip zie je op BBC2 en BBC HD een gloednieuwe aflevering van TopGear! Hierin zien we Jeremy de brute Jaguar XKR-S vergelijken met de Nissan GT-R, die tegenwoordig een lading extra pk’s meekrijgt. Ook proberen de drie heren een nieuw soort trein te verzinnen, bestaande uit een auto en een hoop caravans op rails. Succes verzekerd. In de schappelijk geprijsde auto verwelkomen we deze week Mr Bean-ster en autogek bij uitstek, Rowan Atkinson.

Maandagavond om 21.20 uur zie je op Canvas een TopGear-aflevering uit seizoen 12, waarin Jeremy en James zichzelf afvragen of het communisme ooit een goede auto geproduceerd heeft. Richard test twee lichtgewicht bommetjes, de Caterham R500 en de Veritas RS3, terwijl Jeremy een bloedserieuze rijtest van de Ford Fiesta doet. Echt heel serieus.

Wil je altijd precies weten waar en wanneer TopGear op tv is? Hou dan deze pagina in de gaten. Goed weekend!

Reacties