Het is heerlijk weer, dus we gokken dat je 's avonds omstreeks 20.30 uur wel uitgeterrast bent. Komt mooi uit: kijk TopGear op Veronica, BBC3 en Canvas!

Vrijdagavond zie je op Veronica deel 2 van de Birma Special. Jeremy, Richard en James zetten hun tocht richting de rivier de Kwai voort en trekken daarbij door de Shan, een gebied waar westerse tv-ploegen tot voor kort niet werden toegelaten, om uiteindelijk een brug over de rivier te bouwen. Dat blijkt een lastige klus, om verschillende redenen. Na de special zie je nog twee oudere TopGear-afleveringen voorbijkomen.

Zaterdagavond om 20.45 uur kun je afstemmen op BBC3 voor een aflevering uit seizoen 16, waarin de heren door Albanië rijden met drie luxe limousines. Nou ja, twee en een beetje. Verder test Jeremy de Ford Focus RS500, Volvo C30 PPC en een hevig getunede Prodrive Impreza CS400 op het TopGear-circuit.

Maandagavond om 20.55 uur kun je bij Canvas terecht voor aflevering 5 uit het nieuwste TopGear-seizoen. Jeremy vergelijkt de BMW M135i (op onbedoeld spectaculaire wijze) met de Volkswagen Golf GTI en Mercedes A 45 AMG. Samen met James maakt hij een informatieve commercial om veilig fietsen te promoten. Richard rijdt de uitzinnige Porsche 918 Spyder, en Breaking Bad-ster Aaron Paul is te gast in de schappelijk geprijsde Astra. Deze aflevering wordt dinsdagmiddag om 16.15 uur herhaald.

Nog even alle TopGears van dit weekend op een rijtje:

  • vrijdag 20.30 uur: seizoen 21, aflevering 7 (Birma Special deel 2) op Veronica, gevolgd door twee oudere afleveringen
  • zaterdag 20.45 uur: seizoen 16, aflevering 3 op BBC3
  • maandag 20.55 uur: seizoen 21, aflevering 5 op Canvas
  • dinsdag 16.15 uur: seizoen 21, aflevering 5 op Canvas

Veel kijkplezier!

Reacties