Het is zo ver: het nieuwe seizoen van TopGear begint deze zondag op BBC2!

In de eerste van zes afleveringen zien we Jeremy een heel verantwoorde en grondige test uitvoeren van een Skoda Yeti. James waagt zich over de drempel van het testcircuit met een Ariel Atom V8, waar hij waarschijnlijk zijn gezicht minstens zo erg vernielt als Clarkson destijds met de ‘gewone’ Atom deed. Tenslotte houdt Richard een dragrace in de nieuwste Porsche 911 Turbo Cabrio tegen diens oudste familielid, die wordt aangedreven door niets minder dan… de zwaartekracht. Uiteraard neemt er weer een prominente gast plaats in onze reasonably priced car. En we hebben nog een verrassing voor jullie: de Cool Wall is terug. Dit alles zie je zondag om 21:00 uur op BBC2!

Kun je niet tot zondag wachten, dan kun je deze vrijdagavond al bij Veronica terecht. Om 20:30 uur zie je bij hen de Botswana Special, waarin Richard verliefd wordt op een ranzige oude Opel en er verder vooral heel veel zand in iedereens ogen komt. Als afsluitertje volgt om 21:35 uur aflevering 1 van het vorige seizoen (15), waarin de Bentley Continental Supersports aan de tand gevoeld wordt en James de aswolkvulkaan bezoekt in een Toyota pickup.

Maandagavond om 21:10 uur zie je bij Canvas een compilatie-aflevering van TopGear uit het achtste seizoen, waarin de heren zelf een Caterham proberen te bouwen, en een Renault Espace cabriolet. Ook reizen ze met de Jaguar XK naar Yorkshire en maakt Michael Gambon – ja, die van de laatste bocht – zijn opwachting in de reasonably priced car.

Wil je altijd op de hoogte zijn van wanneer TopGear waar wordt uitgezonden, hou dan deze pagina in de gaten.

Reacties