Ook in dit heerlijk zomerse weekend word je weer getrakteerd op grote hoeveelheden TopGear op je tv, dus ga er maar vast voor zitten.

Vrijdagavond doet Veronica de traditionele dubbele uitzending, met om 20.30 uur een aflevering uit seizoen 8. De Koenigsegg CCX wordt aan de tand gevoeld, en Jeremy, Richard en James maken een cabrio-mpv (want: hoe moeilijk kan dat zijn?). Om 21.35 uur volgt een aflevering uit seizoen 10, waarin Richard racet tegen een man op skates met een paar raketten op zijn rug, en de eeuwenoude vraag beantwoord wordt: wat is de snelste manier om in de spits van de ene naar de andere kant van Londen te komen?

Bij de BBC zie je wederom een gloednieuwe aflevering uit seizoen 17. Op zaterdagavond om 21.00 uur kun je eerst de uitzending van vorige week terugkijken op BBC3. Zondag om dezelfde tijd, op BBC2 en BBC HD, is het zo ver. Het TopGear-team probeert een aantal rijtjeshuizen met de grond gelijk te maken in minder tijd dan het een groep professionele slopers kost om hetzelfde te doen. Jeremy neemt plaats in een moderne versie van de Jensen Interceptor, en krijgt daarbij te maken met jaren-’70 snorren en leren rijhandschoenen. Ook wordt er aandacht besteed aan de ongelooflijke Lotus T125 formule-auto. In de schappelijk geprijsde Kia Cee-apostrof-d neemt deze week Sir Bob Geldof plaats.

Maandagavond sluit Canvas de gekte af met een aflevering uit seizoen 12, waarin James de geavanceerde en schone Honda FCX Clarity rijdt en Jeremy zich elektrisch voortbeweegt in de Tesla Roadster. Richard houdt zich met luidere dingen bezig: hij staat stil bij de 50e verjaardag van de touringcars.

Wil je altijd precies weten waar en wanneer TopGear op tv is? Hou dan deze pagina in de gaten. Goed weekend!

Reacties