Kijk nou eens! Een weekend! Dat betekent dat je weer, gezellig met de stormachtige regenbuien ketsend tegen je raam, voor je tv kunt gaan zitten voor een goede dosis Britse humor en bandenrook.

Vrijdagavond is het vaste prik op Veronica: twee keer TopGear, te beginnen om 20.25 uur. Allereerst zie je aflevering 5 uit seizoen 6 – een oudje, inderdaad – waarin Jeremy met een klassieke Jaguar en Aston Martin rijdt, Richard met de Maserati Gran Sport en James met de Nissan Murano. Jeremy laat op zich schieten door het Britse leger, en Damon Hill is te gast.

Om 21.25 uur zie je aflevering 6 uit hetzelfde seizoen. Jeremy racet naar Oslo in een Mercedes SLR McLaren terwijl Richard en James de kortere route nemen in een pijlsnelle powerboat. Ook rijdt The Stig met een raceklare Aston Martin DBR9 over het TopGear-circuit.

De BBC laat nog een keertje verstek gaan met haar TopGear-uitzendingen dit weekend, maar maandag kun je wel weer bij Canvas terecht. Om zowel 15.00 uur als 21.05 uur zie je een compilatieaflevering uit seizoen 10, met onder andere een zoektocht naar de mooiste weg van Europa in drie lichtgewicht supercars, Jeremy in een Caparo T1 en Richard in een Renault Formule 1-wagen.

Wil je weten waar en wanneer je TopGear doorgaans op tv kunt verwachten, hou dan deze pagina in de gaten. Of neem een kijkje in onze videosectie, waar je vele clips uit de afgelopen seizoenen kunt vinden. Goed weekend!

Reacties