Weer een weekend vol TopGear. Sterker nog: deze zondag begint het nieuwe seizoen!

Eerst doet Veronica op vrijdagavond een dubbele aflevering. Om 20.30 uur zie je er eentje uit seizoen 8: de heren gaan samen kamperen in een poging te ontdekken wat daar nou precies zo leuk aan is. Uiteraard mondt alles uit in een rotzooitje van heb ik jou daar. Om 21.35 uur gaan we verder met een aflevering uit seizoen 13, met de beroemde Volkswagen Scirocco-reclames van Jeremy en James. Richard gaat los in de snelste pickup ter wereld, de Australische Holden Maloo.

En dan! Zondagavond om 21.00 uur op BBC2 en BBC HD gaat TopGear seizoen 17 van start. In de eerste aflevering wordt onder andere door Jeremy stilgestaan bij de vijftigste verjaardag van de Jaguar E-Type. Hij rijdt in een moderne interpretatie van deze klassieker en haalt er ter feestelijke viering onder andere wat live muziek, gevechtsvliegtuigen en mariniers bij. Hammond rijdt met een groot roze vrachtwagengeval door Zuid-Afrika, en James neemt het in de nieuwe Mini WRC-auto op tegen Olympisch glijsleekampioene Amy Williams. Dat niet alleen: de kleine, hete BMW 1M Coupé zet een rondetijd neer op ons circuit!

Deze aflevering wordt herhaald op dinsdagavond (0.20 uur, BBC2/BBC HD), woensdagavond (20.00 uur, BBC3) en zaterdagavond 2 juli (20.00 uur, BBC3).

Maandagavond om 21.15 uur doet Canvas een duit in het zakje met een aflevering uit seizoen 12. James rijdt voor het eerst in een echte supercar: de Pagani Zonda F Roadster. Hij vergelijkt ‘m meteen maar even met de Bugatti Veyron. Ook wordt er een economy run gehouden: van Zwitserland naar Blackpool op één tank.

Wil je altijd precies weten waar en wanneer TopGear op tv is? Hou dan deze pagina in de gaten. Goed weekend!

Advertentie

Reacties

Advertentie