Ook dit Koningsweekend is er weer volop TopGear op je tv te zien. Vrijdagavond op Veronica bijvoorbeeld, zaterdag op de BBC en maandagavond op Canvas. Lekker!

Veronica trapt af met aflevering 4 van het nieuwste seizoen, waarin Jeremy de Alfa Romeo Disco Volante rijdt, die weliswaar prachtig is maar ook droevig stemt: er is immers een Alfa 8C opgeofferd om hem te kunnen maken. Richard ragt door de woestijn met de meest extreme Mercedes tot nu toe: de zeswielige G 63 AMG 6×6. Ondertussen blijft James wat dichter bij huis: hij test twee heel verschillende Caterhams op het TopGear-circuit. Te gast in de schappelijk geprijsde Astra is cabaretier Jack Whitehall, die je in ons achtergrondfilmpje hieronder alvast kunt zien stuntelen.

Maandagavond om 20.40 uur zie je op Canvas aflevering 2 uit dit seizoen, met de heer Jeremy Clarkson in de bizarre McLaren P1, de weledele James May op een legerbasis in Afghanistan en de hooggeëerde Richard Hammond in de Alfa Romeo 4C. Verder gooit de BBC er nog een aantal herhalingen tussendoor. Een overzichtje:

  • vrijdag 20.30 uur: seizoen 21, aflevering 4 op Veronica (gevolgd door twee oudere afleveringen)
  • zaterdag 20.00 uur: seizoen 12, aflevering 8 (Vietnam Special) op BBC3
  • maandag 20.00 uur: seizoen 14, aflevering 7 op BBC3
  • maandag 20.40 uur: seizoen 21, aflevering 2 op Canvas

Veel kijkplezier!

 


Reacties