Dit weekend is TopGear wederom op drie zenders te bekijken, maar dan wel met een paar kanttekeningen. Om te beginnen zendt de BBC zondag alweer de laatste aflevering van seizoen 17 uit; daarna is het wachten tot het einde van het jaar voor een verse lading TopGear. Verder doet Veronica iets bijzonders: ze gaan een TopGear-serie uit Australië uitzenden!

Vrijdagavond om 20.30 uur zie je aflevering 1 van het tweede seizoen van TopGear Australia. Voor wie de presentatoren niet kent: ze heten Warren, James en Steve en ze gaan er geheel op z’n TopGears tegenaan. In deze aflevering vertellen ze ons de ins & outs van hun eigen testcircuit, zetten ze de Mitsubishi Lancer Evo X tegenover de BMW 135i en racen ze met een Lamborghini Murciélago LP640 tegen een powerboat. Lol verzekerd! Natuurlijk volgt daarna om 21.35 uur een aflevering van het vertrouwde Britse TopGear, en wel een topper uit seizoen 10. James doet iets met een Alfa 159, Richard racet met campers en Jeremy bekijkt de Honda Civic Type R. Oh, en hij zet de BMW M5 Touring en de Mercedes E63 AMG Estate tegenover elkaar, op het vliegveld van Manchester.

Zaterdagavond om 20.00 uur herhaalt de BBC de TopGear-uitzending van vorige week, waarin Jeremy zich als jaren ’70-detective verkleedt in een Jensen Interceptor en er met oude legervoertuigen een paar huizen gesloopt worden. Mocht je die aflevering gemist hebben, check ‘m op BBC3. Op zondagavond schakel je natuurlijk in op BBC2 of BBC HD, waar om 21.00 uur de laatste nieuwe aflevering van seizoen 17 te zien is. Hierin maken Jeremy en James de langverwachte roadtrip met elektrische auto’s, wat uiteraard uitmondt in een enorm faalfestijn. Richard belicht een bijzonder rallyteam dat louter bestaat uit gewond geraakte soldaten. En natuurlijk, hij mocht dit seizoen niet ontbreken: de Lamborghini Aventador wordt uitgelaten op het TopGear-circuit!

Maandagavond om 21.20 uur kun je bij Canvas terecht voor een heerlijke klassieker: de Vietnam Special uit seizoen 12. Jeremy, Richard en James proberen van het zuiden naar het noorden van Vietnam te rijden, iets wat de Amerikanen tijdens de oorlog in geen tien jaar gelukt is. Zelfs met miljoenen (van de lokale munt) op zak blijken ze geen auto te kunnen kopen; ze zullen de route van 1.600 kilometer met een stel aftandse tweewielers moeten afleggen.

Wil je precies weten waar en wanneer je TopGear op tv kunt zien? Hou dan regelmatig deze pagina in de gaten. Goed weekend!

Reacties