Het belooft een lekker warm weekend te worden. Kun je ‘s avonds dus mooi even uitpuffen voor de tv met een beetje TopGear!

Vrijdagavond zie je om 20.25 uur een aflevering uit seizoen 6 (uit 2005 alweer) op Veronica. Jeremy rijdt in de TVR Sagaris en houdt een race: met een Fiat Panda tegen een hardloper door Londen. Richard gaat, ter ere van de 40e verjaardag van het ding, met een Ford Transit naar de Nürburgring. Lokale raceheldin Sabine Schmitz kijkt vervolgens of ze er een rondetijd van minder dan tien minuten mee kan rijden.

Om 21.30 uur volgt een aflevering uit hetzelfde seizoen, waarin Jeremy aandacht besteedt aan de Ferrari F430. Het hele TopGear-team trekt naar het eiland Man – waar geen snelheidslimiet bestaat – om de Audi TT, Nissan 350Z en Chrysler Crossfire met elkaar te vergelijken.

Eveneens op vrijdagavond trapt seizoen 2 van TopGear USA af op BBC3, met een dubbele aflevering. Om 20.00 uur maken Adam, Rutledge en Tanner zelf budgetversies van hun favoriete filmauto’s. Daarna, om 20.45 uur, zie je hoe ze in grote, érg grote vrachtwagens leren rijden. Compleet met spannende lading, natuurlijk.

Zaterdag om 21.00 uur kun je ook op BBC3 terecht voor een TopGear-aflevering uit seizoen 16. Jeremy test de Audi RS5 en de BMW M3 Competition. Ook proberen de heren zelf een sneeuwploeg te maken, van een oogstmachine, om voor de verandering eens iets efficiënts te doen.

Op maandag zie je om 15.00 uur én om 21.20 uur een compilatie-aflevering op Canvas: we zien onder andere de Rolls-Royce Drophead Coupé en de Ascari A10 langskomen. Ook vindt er een race door Londen plaats: James in een Mercedes GL, Richard op een fiets en Jeremy in een speedboot.

Wil je weten waar en wanneer je TopGear doorgaans op tv kunt verwachten, hou dan deze pagina in de gaten. Of neem een kijkje in onze videosectie, waar je vele clips uit de afgelopen seizoenen kunt vinden. Goed weekend!

Reacties