Vanavond kun je weer van TopGear genieten op Veronica. Morgenavond zendt BBC3 een en ander uit – mocht je dat in je zenderpakket hebben – en maandag kun je bij Canvas terecht.

Veronica begint vanavond om 21:30 uur met aflevering 6 van seizoen 13, waarin Jeremy de BMW Z4 aan een uitgebreide test onderwerpt. Hij zet ‘m daarbij af tegen de Nissan (of zoals hij het noemt: Datsun) 370Z. Vervolgens moeten de drie heren elk een auto van vóór 1982 kopen op een veiling, voor een budget van 3.000 pond, om er een oldtimerrally mee te gaan rijden. Met navigatoren die ze niet kennen. James heeft de leukste.

Om 22:35 volgt een gouwe ouwe aflevering, waarin Hammond weer eens een doldwaze nieuwe raceklasse heeft bedacht: camperracen. Hij neemt het op een heuse oval op tegen James en vier professionele coureurs.

BBC3 zendt zaterdagavond om 20:10 uur aflevering 6 van seizoen 12 uit. Jeremy en James gaan op onderzoek uit om erachter te komen of communisten eigenlijk ooit een goede auto gemaakt hebben. Richard voelt de Veritas, een vreemde Duitse sportauto, aan de tand; en Jeremy doet een wel erg grondige en uitgebreide rijtest van de Ford Fiesta.

Op het Belgische Canvas kun je maandagavond om 21:10 uur kijken naar het meest recente seizoen (15), aflevering 3, waarin onze jongens drie pijlsnelle sedans tegenover elkaar zetten: de Maserati Quattroporte GT S, de Aston Martin Rapide en de Porsche Panamera Turbo. Richard zoekt uit of de Duitsers een betere musclecar kunnen maken dan de Amerikanen door de Mercedes E63 AMG en de Chevrolet Camaro SS over het circuit te jagen. Rubens Barrichello zet een rondetijd op het F1-scorebord, en The Stig is daar om de een of andere reden niet blij mee.

Wil je weten wanneer TopGear precies op tv is, dan kun je altijd hier kijken. Prettig weekend!

Reacties