Het wordt een prachtig weekend, en niet alleen vanwege de zon: in huis schijnt TopGear minstens zo hard van je televisiescherm af. Check hier waar en wanneer je moet kijken!

Vrijdagavond zendt Veronica een TopGear dvd-special uit: The Worst Car in the History of the World. Jeremy en James gaan op zoek naar de allerbelabberdste auto die er bestaat, maar omdat het wel erg makkelijk zou zijn om een aftandse oostblok-bak te kiezen, verbinden ze er één voorwaarde aan: het stuk ellende moet gemaakt zijn door een fabrikant die met zijn kennis en kunde beter had moeten weten. De heren worstelen zich door een oerwoud van verschrikkingen – afgewisseld met de beste auto's van het moment, voor het nodige contrast – om uiteindelijk tot een onverwachte conclusie te komen.

Zaterdagavond kun je om 21.15 uur bij BBC3 terecht voor een TopGear-aflevering uit seizoen 17. Jeremy, Richard en James reizen af naar Italië om 's werelds beste hete hatchback te vinden, waarbij ze uiteindelijk hun auto's op het F1-circuit van Monaco mogen testen. Ook rijdt Jeremy in de McLaren MP4-12C. Grapjas Ross Noble is te gast in de schappelijk geprijsde auto.

Maandag om 20.40 uur gaat Canvas verder met het uitzenden van het nieuwste TopGear-seizoen; deze week is het de beurt aan deel 2 van de Birma Special. De heren zetten hun zoektocht naar de rivier de Kwai voort door de deelstaat Shan – voorheen verboden gebied voor westerse tv-ploegen. Ze drijven hun aftandse vrachtwagens tot het uiterste, en vervolgens zichzelf ook, wanneer ze zich inzetten om daadwerkelijk een brug over de rivier te bouwen. Deze aflevering wordt dinsdagmiddag om 16.05 uur herhaald.

Genieten dus, dit weekend: van het prachtige weer en van een stevige dosis TopGear op je kijkbuis. Veel plezier!

Reacties