We verslikten ons vorige week een beetje in welke TopGear-afleveringen er nu precies uitgezonden zouden worden, maar deze keer hebben we ze weer op een rijtje. Vrijdagavond trapt Veronica je weekend af met een dubbele TopGear, te beginnen om 20.30 uur met een ‘gouwe ouwe’ uit seizoen 11. Hierin halen Clarkson en May allebei hun klassieke jaren-’60 limousines van stal – een Mercedes en een Rolls-Royce – om te kijken welke de beste is. Ook is er een vossenjacht met paarden, waarbij een Daihatsu Terios als bange, stuiterende vos fungeert.

Om 21.35 uur volgt een verse aflevering uit seizoen 16 – die waarvan we vorige week al dachten dat ie zou komen – waarin Jeremy, Richard en James elk een oude vierzits cabrio moeten kopen om te kijken welke de beproevingen het best doorstaat. Helaas blijken ze alledrie een BMW 325i uit de E30-serie gekocht te hebben, dus vindt de vergelijking letterlijk op microscopisch niveau plaats. Ook niet geheel onbelangrijk: Jeremy rijdt in deze aflevering de Pagani Zonda R.

Op zaterdag deze keer geen TopGear op de BBC, maar op zondagavond 10 april kun je om 21.00 uur afstemmen op BBC3. Daar zie je aflevering 4 uit seizoen 14, waarin Hammond een race houdt tussen vliegveldvoertuigen en Clarkson een Renault Twingo RS aan een grondige, zeer grondige (en uiteindelijk nogal natte) test onderwerpt. Ook worden drie super-SUV’s – de BMW X5M, de Audi Q7 V12 TDI en de Range Rover Supercharged – tegenover elkaar gezet.

Knal dus weer keihard je weekend in, en er net zo hard weer uit, met TopGear op Veronica en de BBC! Vanaf 18 april is je favoriete autoprogramma tevens weer op de Belgische zender Canvas te zien, dus dan weet je dat vast. Om altijd precies in de gaten te houden waar en wanneer TopGear op tv is, moet je op deze pagina zijn. Goed weekend!

Reacties