Het nieuwe seizoen van TopGear is in volle gang! Elk weekend kun je op BBC2 en BBC HD een nooit eerder vertoonde aflevering bekijken, plus de herhaling van de week ervoor.

Mocht je de Amerikaanse roadtrip per Viper, Vanquish en LFA gemist hebben, dan kun je deze zaterdagavond om 20.00 uur terugkijken op BBC2. Gorgelende motoren in de lege woestijn; alleen dat al is een goede reden om te kijken. En er worden ook wat grappen uitgehaald.

Zondag om 21.00 uur zie je op BBC2 en BBC HD aflevering 3, die vooral in het teken staat van een race. Een echte TopGear-race, wel te verstaan, met verschillende vervoersmiddelen en door verschillende landen. Jeremy kruipt achter het stuur van een auto die hij normaal gezien met een stok nog niet aan zou willen raken: een Mustang. Maar dan wel een ontzettend snelle Mustang, namelijk de Shelby GT500 met meer dan 650 pk. Oftewel: de meeste power die je voor het minste geld kunt kopen. Richard en James pakken het anders aan: zij stellen hun vertrouwen in de trein. Het startpunt: het Wembley-stadion. Het eindpunt: het San Siro-stadion, in Milaan.

Verder dendert Jeremy over het TopGear-circuit in onze (en zijn) Auto van het Jaar 2012, de Toyota GT86. Ook komt de lieftallige, getalenteerde én autoliefhebbende zangeres Amy MacDonald even langs voor een ritje in onze schappelijk geprijsde Kia.

Wat betreft andere zenders: zowel Veronica als Canvas hebben een tijdelijke stop gezet op het uitzenden van TopGear. Veronica zal dit nieuwe seizoen vanaf 21 maart gaan uitzenden. Verveel je je ondertussen op de vrijdagavond, dan kun je gelukkig altijd terecht in onze videosectie, waar je vele clips uit de afgelopen seizoenen kunt vinden. Geniet van je weekend!

Reacties