Vorige week genoten van deel 1 van de TopGear Afrika Special? Niet? Grijp dan deze zaterdagavond je kans, want dan wordt het herhaald.

Om 20.30 uur kun je op BBC2 terugkijken hoe de drie heren beginnen aan hun barre tocht door Uganda en omstreken om de bron van de rivier de Nijl te vinden. Met drie oude en vooral lage stationwagens worstelen ze zich over de soms nagenoeg onbegaanbare wegen van klei, modder en zand; Jeremy in een BMW 528i Touring, James in een Volvo 850 R (dat snelle model zonder vering, ja) en Richard in een – jawel, vierwielaangedreven – Subaru Impreza WRX.

Wil je zien hoe het afloopt, zorg dan dat je erbij bent op zondagavond om 21.00 uur op BBC2. Na bizarre verkeerssituaties, stroomversnellingen van slib en een vrij waardeloze manier van kaartlezen overleefd te hebben, komen onze vrienden en hun drie dappere wagons steeds dichter bij hun doel. Zullen ze de eerste ontdekkingsreizigers ooit zijn die de werkelijke bron van een van de meest grootse rivieren ter wereld weten vast te stellen?

Deze aflevering markeert meteen het einde van seizoen 19 van TopGear. Vanaf volgende week zal de BBC weer met regelmaat herhalingen uitzenden, tot we later dit jaar weer een compleet nieuw seizoen kunnen verwachten.

Wat betreft de Nederlandse en Belgische zenders waar TopGear normaal te zien is: zowel Veronica als Canvas hebben een tijdelijke stop gezet op de uitzendingen. Veronica zal seizoen 19 vanaf donderdag 21 maart gaan uitzenden. Canvas start op woensdag 20 maart weer met het herhalen van oudere afleveringen. Verveel je je ondertussen, dan kun je gelukkig altijd terecht in onze videosectie, waar je vele clips uit de afgelopen seizoenen kunt vinden. Goed weekend!

Reacties