Niks te doen op je vroege vrijdag-, zaterdag- of maandagavond? Kijk dan naar TopGear op Veronica, BBC3 en Canvas!

Vrijdagavond zendt Veronica deel 1 van de Birma Special uit, waarin Jeremy, Richard en James zich met een stel oude vrachtwagens op bijzonder grondgebied begeven. Namelijk dat van Birma, waar jarenlang geen westerse media toegelaten werden. Ze doorkruisen het hele land met het uiteindelijke doel om een brug te gaan bouwen over de rivier de Kwai. Dat dat nogal een barre tocht is, blijkt wel uit het feit dat de Birma Special uit twee delen bestaat. Deze week deel 1, dus.

Zaterdagavond kun je terecht bij BBC3 voor een oudere uitzending, namelijk aflevering 6 uit seizoen 15. Jeremy test de Ferrari 458 Italia, met een stel oude roadsters gaan de heren op zoek naar de overblijfselen van de Britse autoindustrie van weleer, en acteur Jeff Goldblum is te gast in de schappelijk geprijsde auto.

Maandag zie je op Canvas aflevering 4 uit het nieuwste seizoen, waarin Jeremy de Alfa Romeo Disco Volante test en Richard met een zeswielige Mercedes G-klasse AMG door de woestijn banjert. James rijdt twee heel verschillende Caterhams, en komiek Jack Whitehall neemt plaats in de rode Astra. Deze aflevering wordt dinsdagmiddag herhaald.

Een overzichtje voor jouw gemak en plezier:

  • vrijdag 20.30 uur: seizoen 21, aflevering 6 (Birma Special) op Veronica, gevolgd door twee oudere afleveringen
  • zaterdag 20.00 uur: seizoen 15, aflevering 6 op BBC3
  • maandag 20.55 uur: seizoen 21, aflevering 4 op Canvas
  • dinsdag 16:15 uur: seizoen 21, aflevering 4 op Canvas

Veel kijkplezier!

Reacties