Je weet het inmiddels: op 26 juni gaan de heren Clarkson, Hammond en May weer los op BBC2. Wat kun je deze keer van ze verwachten? Dat lees je alleen hier!

 
Onze jongens met drie hete hatchbacks aan de Franse Riviera
 
In een of ander pittoresk dorpje genaamd Monte Carlo
 
De TopGear tv-show gaat echt niet alleen om supercars met schreeuwende V12-motoren die achterstevoren in metershoge wolken van bandenrook over je scherm vliegen. We houden ook van kleine autootjes, en dan vooral van hete hatchbacks. Die liefde gaat zo diep dat onze drie presentatoren elkaar maandenlang in de haren vlogen over wat het beste driedeurs torretje van dit moment is. Volgens Jeremy was het de Citroën DS3 Racing. Richard hield het bij de Abarth 500C. En James beweerde dat het de Renault Clio RS Cup moest zijn. Om te bepalen wie er gelijk had, reden ze met alle drie die auto’s door Italië naar Monaco, waar een verrassing wachtte. Iets met F1.
 
 
De E-Type is 50 jaar
 
Neem wat taart en laat je olie verversen
 
Op 15 maart 1961 aanschouwde de wereld de Jaguar E-Type voor het eerst. En de wereld zag dat het goed was. Heel goed zelfs, zoals ene Enzo Ferrari bijzonder treffend omschreef toen hij deze Jag ‘de mooiste auto ooit gemaakt’ noemde, terwijl hij heftig met zijn armen zwaaide. Een halve eeuw later eert Jeremy dit Britse icoon met een ritje in een ingrijpend gemoderniseerde E-Type genaamd de Eagle Speedster. En natuurlijk met een heel bescheiden verjaardagsfeestje op z’n Clarksons.
 
 
Richard in een enorm gepantserd vrachtwagending
 
Het filmpje dat aan de tijd ontsnapte
 
In de trailer die voorafging aan het vorige seizoen zag je Richard met een groot roze tank-achtig apparaat door een muur heen beuken, wat er allemaal heel spannend uitzag. Waarna we vergaten dat item uit te zenden. Sorry daarvoor. We beloven dat het wel in seizoen 17 zit.

 

 

Op zondag 26 juni is het zo ver: om 21.00 uur op BBC2 trapt het nieuwe TopGear-seizoen af! Deze week vind je op TopGear.nl elke dag een korte preview van wat er de komende tijd op het programma staat. Check ook de trailer!

Reacties