Clarkson, Hammond en May zijn behoorlijk lang weggeweest van je tv. Er kwamen Olympische Spelen tussendoor, en toen een programma met (om Jeremy te citeren) 'dikke zingende mensen'. Maar nu is TopGear terug!

Zoals je in ons nieuwe magazine (vanaf 17 januari op deurmatten en in winkels) in detail zult kunnen lezen, vertonen de heren vanaf 27 januari weer wekelijks hun kunsten op BBC2. En er zit ook een Kerstspecial bij! Die dus niet met Kerst werd uitgezonden, maar ergens in februari. Hm. Tja.

Dus, wat kun je zoal verwachten van het negentiende TopGear-seizoen? Klik maar eens op de cijfertjes hieronder en bekijk een mooie selectie. En check ook even de trailer: hier.


 

Microcar

Weet je nog, die ene keer dat Jeremy met de immens kleine Peel P50 naar zijn werk (als in, naar zijn bureau) reed? Dat is inmiddels vijf jaar geleden, en ondertussen heeft hij iets bedacht. Namelijk dat de Peel P50 veel te groot was. Dus gaf hij een aantal design-studenten van de Coventry University de opdracht om iets compacters voor hem te bouwen…


 

WRC Bentley

Jeremy, James en Richard vinden over het algemeen dat de Bentley Continental een nogal voetballerige smaak achterlaat. Dus toen de nieuwe, waanzinnig snelle GT Speed-versie uitkwam – de snelste productie-Bentley ooit, met een top van 330 km/u – zijn ze 'm maar eens uitvoerig gaan testen. Op zijn rallycapaciteiten.


 

Roadtrip door Amerika

Dit seizoen wordt er weer eens een rasecht Amerikaans avontuur beleefd. De heren rijden namelijk door de woestijn van Nevada richting de Mexicaanse grens, en wel met een Lexus LFA, een Aston Martin Vanquish en de gloednieuwe Dodge Viper.


 

Van Wembley naar Milaan

TopGear geeft je het antwoord op een eeuwenoude vraag: wat is de snelste manier om van Groot-Brittannië naar Italië te reizen om een potje voetbal in het San Siro-stadion te bekijken als je maar 35.000 pond hebt om aan een auto te besteden? Is een trein dan misschien de betere keuze? James en Richard proberen het uit, terwijl Jeremy in een verbazend goedkope Ford Shelby Mustang GT500 stapt.


 

OM-MPV

Juist, de oude-mensen-MPV. Jeremy en Richard bedenken het perfecte ontwerp voor de sterk vergrijzende Britten. Om dit slimme kunststukje te testen, zetten ze met wat oude mensen koers naar de zuidkust van Engeland om daar een kopje thee te gaan drinken. Hopelijk.


 

Een diepgaande Kia Ceed-test

Krijg jij het rasperige motorgeluid van onze schappelijk geprijsde Kia Ceed ook maar niet uit je hoofd? Ben je mede daardoor geïnteresseerd geraakt in de nieuwste generatie? Jeremy schiet te hulp met een zeer uitgebreide test van de nieuwe Kia, waarin hij de vragen beantwoordt die er echt toe doen. Zoals: is de Ceed sneller dan een GT-R? Is hij geschikt voor een visverkoper? En hoe doet hij het als internationaal rugbyspeler?


 

Pagani Huayra

Hammonds favoriete auto van 2012 smeert al z'n 730 pk's uit over ons circuit. Zal hij sneller zijn dan de belachelijk rappe Ariel Atom 500?


 

Toyota GT86

En dan Jeremy's Auto van het Jaar. De niet al te dure, achterwielaangedreven Toyota wordt bezeten door een Stig, en spartelt er vervolgens zijwaarts vandoor.


 

Hete hatchbacks

Jeremy test ruim 825 pk aan hete-hatchbackerij in de vorm van de Ford Focus ST, de Renault Mégane RS Cup 265 en de Vauxhall Astra VXR (oftewel Opel Astra OPC, als je aan de juiste kant van de weg rijdt). Bereid je voor op flink wat rokende voorbandjes…


 

Afrika Special

Clarkson, Hammond en May zijn in Afrika om een mysterie op te lossen: waar ligt precies de bron van de Nijl-rivier? In de 19e eeuw werd ie al eens ontdekt, door Victoriaanse ontdekkingsreizigers John Speke en Richard Burton, maar recentelijk is zijn er meerdere boven water gekomen. Een Belg vond er een, net als Joanna Lumley. Nu zijn de heren vastberaden om ook hun namen in de geschiedenisboeken te krijgen…


 

Afrika Special

…en wel met behulp van drie oude, aftandse, goedkope stationwagens. Succes, eh, verzekerd.

Reacties