Op 27 juni gaat het nieuwe seizoen van TopGear van start op BBC2, en wel om 21:00 uur Benelux-tijd. Geen ondertiteling, wel de nieuwste afleveringen voor de die-hard TG-fanaat!

De komende dagen zullen we stukje bij beetje onthullen wat je zoal kunt verwachten. Of eigenlijk hebben we dat al een beetje gedaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van zelfgemaakte campers, en het verhaal achter de Reliant Robin driewieler? Maar er is meer. De gewelddadige dood van onze reasonably priced Chevrolet Lacetti, een race tussen de nieuwe VW Touareg en een stel mafkezen op sneeuwscooters, en The Stig die zich in een Bentley Continental Supersports niet helemaal gedraagt…

Richard Hammond – fijne knul, witte tanden – kijkt echter vooral uit naar iets minder extreems:

‘Het emotionele eerbetoon aan de Britse sportauto is een beetje mal, maar wel leuk. En er zitten een paar echt mooie momenten in. We waren immers wel ooit de beste in het maken van sportauto’s,’ zegt hij. Juist. Gelukkig komt er ook een hoop duur metaal met veel te veel pk’s langsstuiven:

‘We behandelen elke nieuwe supercar. Niet dat het uitmaakt, want op dit moment koopt niemand ze. Maar we doen het vooral voor de tienjarige die in elk van ons huist, en die zo graag de 458 Italia of de R8 Spyder wil zien.’

Omdat we weten dat jullie weinig geduld hebben, en het toch nog zeker twaalf moordend lange dagen duurt voor de eerste aflevering op tv komt: wat dachten jullie van een ongegeneerde vrachtlading exclusieve behind-the-scenes video’s van seizoen 14? U vraagt, wij draaien.

Eric Bana’s (behoorlijk rappe) oefenrondjes

 

Jeremy vs. de regisseur

 
Guy Ritchie oefent (drie banden, één versnellingsbak)

 
James legt ‘het autogevoel’ uit

 
De Eagle i-Thrust Hammer-dinges in de windtunnel

 
James en Jeremy over jachtgeweren

 
James over caravanhaat (deleted scene)

 
Richard en Jeremy houden van de Lancia Stratos

 
Jeremy en James over hun kofferbakinhoud

 
Chris Evans doet zijn opwarmrondjes

 
Michael Sheen doet zijn best

 
Bij Jenson Button achter de schermen

 
James over zijn liefde voor de streepjestrui

 
Seasick Steve and the Production Office Blues

Reacties