Een lange en lage motorkap, agressieve koplampen en een gedrongen achterkant. Toyota weet best hoe je sportauto’s moet tekenen. Je kijkt naar de Toyota GT3 Concept, een studiemodel voor een toekomstige raceauto voor de GT3-klasse. Waarschijnlijk ligt er iets van een V8 in de neus, maar het gebrek aan specificaties zet ons aan het speculeren. Of noem het gerust dromen.

Toyota is wat zuinig met de informatie, maar duidelijk is dat de Toyota GT3 Concept doorontwikkeld moet worden tot een auto voor klantenteams, maar dan wel op een duurzame manier. Ook daarover verder geen concrete info. De kennis die ze opdoen in de motorsport willen ze zowel gebruiken om de GT3-auto nog beter te maken als om de straatauto’s te verbeteren. Tot zover eigenlijk niets nieuws.

We hebben een vergezochte theorie, of eigenlijk meer een droom

Voordat jullie ons uitmaken voor wappie: we weten hoe vergezocht deze theorie is, maar we willen het gewoon even uitgesproken hebben. Stel je voor dat het klopt, dan kunnen we voor de komende jaren naar dit bericht verwijzen en onszelf bombarden tot alleswetend orakel van kennis en voorspellingen.

Inmiddels weet je dat Toyota en Mazda dikke maatjes zijn. De merken werken samen in de racerij om duurzame brandstoffen te ontwikkelen en Mazda mag de Toyota Yaris verkopen als Mazda 2 in Europa. En vinden jullie niet dat deze Toyota GT3 Concept verdacht veel lijkt op de RX Vision?

Mazda patenteert wankel-aandrijflijn met drie elektromotoren

Een patent voor een nieuwe supercar van Mazda?

Luister: wat nou als Toyota en Mazda saampjes deze auto hebben gebouwd? En wat nou als die recente patenten voor een aandrijflijn met een wankelmotor van Mazda ook gebruikt worden in deze Toyota GT3 Concept? Met zo’n lage motorkap zal niet elke motor passen en een wankelmotor des te beter.

Vooruit, allemaal ontzettend vergezocht, maar totdat Toyota de motorspecificaties onthult, is het Schrödingers motor: de motor is zowel een wankelmotor als géén wankelmotor. De tijd zal het leren.

Reacties

  • Danny heeft op 15 januari 2022 geschreven:

    Geen gek idee, ik kwam op exact dezelfde conclusie zonder dit bericht gelezen te hebben.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear