TVR is exhibitionistisch bezig en geeft zijn iSteam Carbon-chassis bloot. Het zelfvertrouwen is niet misplaatst. De mix van aluminium en koolstofvezel moet ervoor zorgen dat de TVR lichter is dan zijn concurrenten. Denk maar aan de Jaguar F-type, Porsche 718 Cayman en Audi TT RS. Komt de naam iSteam je bekend voor? Dat kan kloppen. De Yamaha Sports Ride gebruikt hetzelfde chassis.

Als je nog lichter wilt gaan, kun je opteren voor een volledig koolstofvezel carrosserie. Standaard krijg je glasvezel. Motorspecialist Cosworth ontfermde zich over de V8, waardoor de Griffith minimaal 400 pk krijgt. Hopelijk vergeten ze de Griffith niet absurd luid te maken, onmisbaar bij een echte TVR. Zo kan iedereen genieten van jouw TVR.

De TVR Griffith gaat ongeveer 70.000 euro kosten, zonder belastingen. Ambitieus is het wel. Een volledig nieuwe auto, compleet van koolstofvezel die het op gaat nemen tegen Porsches en Jaguars. Minimaal 400 mensen hebben vertrouwen in de Engelse autobouwer, want TVR kreeg al zoveel pre-orders. Binnen een paar maanden krijgen we het definitieve ontwerp van de nieuwe TVR te zien. Volgend jaar begint de levering al. Don’t screw it up, TVR.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear