De TVR Sagaris gaat opnieuw in productie

Je moet 'm zelf in elkaar zetten en een motor uitkiezen. Mooi project, niet?

Foto('s): Grex Automotivetvr sagaris
Foto('s): Grex Automotivetvr sagaris
Foto('s): Grex Automotivetvr sagaris grex automotiv
Foto('s): TopGeartvr sagaris interieur
Foto('s): TopGeartvr sagaris
Foto('s): TopGeartvr sagaris
Foto('s): TopGeartvr sagaris
tvr sagaris
tvr sagaris
tvr sagaris grex automotiv
tvr sagaris interieur
tvr sagaris
tvr sagaris
tvr sagaris

‘We voelen ons het meest levend wanneer we het dichtst bij de dood zijn’, schreef Nenia Campbell in Terrorscape in 2013. Vermoedelijk stapte ze toen net uit een TVR Sagaris. Want geen enkele TVR uit die tijd had ooit ABS of ESP, maar wel een bak vermogen, achterwielaandrijving en een uitgesproken humeurig karakter.

Bij de nieuwe TVR Griffith ontbreekt de component ‘doodsangst’ door de toevoeging van elektronische hulpmiddelen. Leuk, natuurlijk. Maar wat als je geen vrouw, kinderen, hamsters of cavia’s hebt die thuis op je zitten te wachten?

Dan is er de TVR Sagaris

Dan is er vanaf nu weer een TVR voor jou. De TVR Sagaris gaat opnieuw in productie. Als kitkar, weliswaar: je mag ‘m dus zelf in elkaar zetten. Het bedrijf Grex Automotive levert de kit met motorsteunen naar keuze. Je kunt dus zelf een motor kiezen.

Standaard levert Grex Automotive de TVR Sagaris met steunen voor een LS-motor. Je moet wel snel zijn. Voor volgend jaar staat het productieaantal op tien. Omgerekend kost de kit zo’n 50.000 euro. Klinkt als good value. Of je koopt voor ongeveer 10 procent van de prijs een kit van Blackwell Sports Cars om je Mazda MX-5 om te bouwen tot mini-TVR Sagaris.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken