Dit is Ben Coombs. En Ben had dorst. Zo’n dorst, dat hij de afgelopen zeven maanden over de wereldkaart van kroeg naar kroeg reed. De dorstige reiziger begon te rijden vanaf het Noorse eiland Spitsbergen, zo’n 1.000 kilometer van de Noordpool. Daar zit de meest noordelijke kroeg die hij kon vinden. Hij nam daar de boot naar het vasteland om via de Scandinavische kust naar het VK te rijden.

Daar pakte hij het vliegtuig naar Cuba om vervolgens van oost naar west dwars door de Verenigde Staten te rijden. Vervolgens maakte hij de lange doorsteek door Zuid-Amerika om zijn reis te eindigen in Chili. Waar hij een goudgele rakker met een witte kraag nuttigde in de meest zuidelijke kroeg die hij kon vinden.

40.000 kilometer in een TVR, (bijna) zonder pech

En dit alles deed hij in een TVR Chimaera van 20 jaar oud. Zonder dood te gaan. Een prestatie: want TVR’s zijn over het algemeen niet zo begaan met het welzijn van hun inzittenden. Dat karakter danken de Engelse sportauto’s aan een volumineuze V8 en een compleet gebrek aan veiligheidssystemen. Maar ook de Rover-V8 hield het verrassend goed vol: Ben kwam slechts vier keer stil te staan met pech. Zelfs in Death Valley in Amerika en op de Death Road in Bolivia gaf de TVR geen krimp.

Volgens de epische roadtripper hield de TVR Chimaera het beter vol dan zijn klassieke Porsche of zijn Corvette. Met beide auto’s had hij al eerder een flinke roadtrip gedaan. De TVR zit nu in een container terug naar Engeland. Je kunt het volledige verhaal van deze roadtrip teruglezen op de Pub2Pub-Facebookpagina.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear