Volgens Rolls-Royce bestaan er geen twee dezelfde Phantoms. Ze worden allemaal uniek samengesteld door de klant, daar hebben ze een apart departement voor binnen het bedrijf. Maar sommige creaties zijn dan nog net even wat unieker. In dit geval zorgde Amerikaanse kunstenaar Bradley Theodore daarvoor. Kunstenaars richten zich steeds vaker op het creëren van erg speciale auto’s. Zo zorgde de artiest Banksy er eerder dit jaar voor dat een oude Volvo-truck bijna 1 miljoen waard was.

De unieke Rolls-Royce Phantom kreeg een gekleurd skelet

Bradley Theodore begon zijn carrière met straatkunst, dat kun je ook wel zien aan de beschilderde Phantom. De sterke kleuren en harde lijnen zijn typische kenmerken van graffiti. Als jij de tekening van jezelf als kleuter erin herkent, snappen we dat ook. De lijnen moeten de auto een andere vorm geven. Een tijd geleden deed Theodore hetzelfde met een Wraith. Deze unieke Rolls-Royce Phantom lijkt een gekleurd skelet te hebben gekregen. Hij gebruikte dezelfde kleuren in beide projecten.

Rolls-Royce Abu Dhabi plaatste trots een aantal foto’s van de Phantom op hun Facebookpagina. ‘Wat gebeurt er als je kunst en luxe combineert?’, luidt de omschrijving. Helaas moest Theodore zijn werk beperken tot het exterieur van de auto, want het interieur is dan weer zeer ingetogen te noemen. Zal het kunstwerk de wasstraat overleven?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie