Een comfortabele auto om van A naar B te komen? Volkswagen Golf. Een zuinige plug-in hybride? Volkswagen Golf. Wil je het FWD-Ringrecord verbeteren? Volkswagen Golf. Een bloedsnelle vierwielaandrijver voor Audi-geld? Volkswagen Golf. Voor elke behoefte is er een Golf. Daarom is het ook – volgens Volkswagen – de meest succesvolle auto van Europa.

Vandaag exact 45 jaar geleden startte de productie van de eerste Volkswagen Golf. De opvolger van de Kever verkocht in de loop van zeven generaties 35.000.000 exemplaren. Bij de productiestart bood Volkswagen twee motoriseringen: 50 pk en 70 pk. Nu zijn dat er, afgerond naar links, zo’n vijfhonderd-en-drie.

Smeer het verkoopaantal van 35 miljoen uit over de 45 jaar dat ie bestaat en je kunt concluderen dat er gemiddeld elke 41 seconden een nieuwe Volkswagen Golf bij de dealer is besteld. Dat zijn vijf Golfjes in de tijd die het je kost om de huidige nummer 1 uit de Top 40 (Hij is van mij van Kris Kross Amsterdam, Maan, Bizzey en Tabitha) te luisteren.

Simpel gezegd: Volkswagen verkocht de afgelopen 45 jaar maar liefst 1,46 Golf per minuut.

Verkoopcijfers VW Golf in Nederland

In ons land vinden er momenteel – oké, over heel 2018 bezien – 26,7 nieuwe Golfjes per dag een eigenaar. Het absolute hoogtepunt bereikten de Nederlandse verkoopcijfers van de Volkswagen Golf in 1999. Toen werd de auto 30.419 keer verkocht. De afgelopen drie jaar verkoopt Volkswagen hier ongeveer 10.000 Golfjes per jaar.

De opmars van de SUV’s (ook van VW zelf) zal ongetwijfeld iets met de afname te maken hebben. De Golf blijft in z’n totaliteit nog altijd het bestverkochte model van Volkswagen binnen Nederland.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)