De Mercedes G-klasse is al niet echt een muurbloempje, maar hoe zorgt je ervoor dat hij boven het reguliere tuninggedoe uitstijgt en echt opvalt? Blijkbaar moet je daarvoor het Canadese Inkas een belletje geven. Het bedrijf in Toronto onthulde zojuist deze verlengde Mercedes-AMG G 63, die ook nog eens kogelwerend is. Wat de verlengde Mercedes G-klasse met bepantsering kost? Een fijne 1 miljoen euro, zonder belastingen.

De bepantsering maakt het binnen extra vredig, want het plaatwerk houdt 7,62-millimeter kaliber kogels tegen en zelfs als twee DM51-handgranaten onder de auto sliden, zit je goed. De verlengde Mercedes G-klasse met bepantsering is meer dan zes meter lang en de assen staan meer dan vier meter uit elkaar. Ondanks de extra binnenruimte, kunnen maar vier mensen plaatsnemen in de bepantserde SUV.

De opties van de verlengde Mercedes G-klasse

Inkas verstevigde de deurscharnieren, de ophanging en uiteraard staat de verlengde G-klasse op runflat-banden. Het bedrijf monteert genoeg alcantara om de bekleding al kogelwerend te maken. Daarnaast is er een 4K-televisie, een minibar en een verlichte dakhemel die zonlicht moet nabootsen – anders wordt het waarschijnlijk net iets te claustrofobisch binnenin.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)