Op het moment dat je je 75e verjaardag viert, verloopt de geldigheid van je rijbewijs. Toch blijven rondkarren? Dan moet je een medische keuring ondergaan. Aan artsen voor keuringen was ruim een jaar geleden al een gebrek, maar nu met de coronacrisis al helemaal. Daarom blijven de verlopen rijbewijzen van 75-plussers langer geldig. Deze maatregel was al actief, maar is nu verlengd tot 1 juni 2021. Het enige nadeel is dat het verlopen rijbewijs niet geldig is in het buitenland.

Als het rijbewijs van de 75-plusser verloopt, krijgt hij of zij geen nieuw rijbewijs. ‘Deze automobilisten behouden hun huidige document met daarop de verlopen datum, maar in het Rijbewijsregister zet de RDW een code bij het rijbewijs waaraan af te lezen is dat zij onder de nieuwe tijdelijke regeling vallen. Deze bestuurders mogen dan niet in het buitenland rijden omdat hun rijbewijs daar niet geldig is’, meldt de Rijksoverheid.

Er is een uitzondering op de regel: ‘In het belang van de verkeersveiligheid geldt de regeling niet voor mensen waarvan het rijbewijs korter dan vijf jaar geldig is vanwege een medische achtergrond. Ook 75-plussers waarvan het rijbewijs is ingevorderd, ingehouden of geschorst, vallen niet in de regeling.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)