Een paar losse uurtjes beschikbaar om door een imposante autocollectie te bladeren en weg te dromen? Kijk dit dan even. Deze auto’s zijn van de voormalige CEO van het bedrijf Interlogic Outsourcing. Hij werd ervan beschuldigd voor meer dan 100 miljoen dollar gefraudeerd te hebben, werd aangeklaagd en uiteindelijk werd hij failliet verklaard. We zullen niet te veel op de details ingaan, maar zijn collectie van 230 auto’s, 30 motoren en nog een hoop andere gerelateerde zaken gaan nu onder de hamer onder de naam The Elkhart Collection. Er zit heel serieus spul tussen.

In de galerij hierboven zie je pas de gangbare modellen. De man verzamelde niet alleen maar de Toyota 2000GT’s en de Ford GT’s van deze wereld, in de collectie zitten ook een toerbus uit 1946, een SLS AMG uit 2012, een Eunos Cosmo Sport uit 1967, een race-Mini, een zeldzame Fiat 8V Supersonic uit 1953, een Bugatti Type 35-replica en ook de Hudson Italia die we eerder behandelden. De uitspraak ‘voor elk wat wils’ kun je in het geval van The Elkhart Collection heel letterlijk nemen.

Alle auto’s worden aangeboden zonder minimumbedrag. Het hoogste bod wint dus, ongeacht hoe hoog het bod is.  Op 23 en 24 oktober kun je je slag slaan. Bekijk de volledige collectie op RM Sotheby’s. Kun je voor ons een Jaguar E-type Lightweight Continuation meenemen? En een Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato? Of doe maar alles wat hierboven in de galerij staat. Ach, weet je, we zouden al heel tevreden zijn met die poppige Subaru 360-politieauto uit 1970 of de Suzuki Carry uit 1993.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear