Met de komst van de meteorologische lente (of eigenlijk nét ervoor) gingen de poorten van het vernieuwde Circuit Zandvoort open. Vorige week waren direct al de eerste evenementen, zoals het bekende Vrij Rijden, waarbij iedereen welkom is om met zijn eigen auto het circuit op te gaan. De camera van ScheivlakTV was ook aanwezig om de eerste glijpartijen vast te leggen – en waarschijnlijk zelfs de eerste gedocumenteerde crash van het vernieuwde Circuit Zandvoort.

De nieuwe uitloopstrook bij de Mastersbocht bewijst gelijk zijn nut als een Toyota MR2 (SW20) demonstreert waarom zijn soortgenoten dikwijls met een flinke hap uit de flank op de sloop staan. Later in het filmpje (2:17) krijgt de MR2 ook nog een tik van een 3-serie. Een hoop andere BMW-rijders laten zich verrassen door de gladheid en krijgen een mond vol grind. Heftige crashes boven aan Scheivlak blijven dit keer gelukkig uit.

Wil je een completer beeld van een dagje Vrij Rijden, check dan de complete video (of nou, anderhalf uur kijken is ook weer zo wat, kijk een stukje) van Ring Bimmer, onder aan de pagina. Hier zie je dat het niet alleen maar ontwijken van oversturige Honda’s en BMW’s is – er wordt ook daadwerkelijk normaal gereden.

Vernieuwd Circuit Zandvoort: de eerste glijpartijen

Uitgebreide video

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear