Gecharmeerd van de nieuwe Ford Bronco? Hou je van grote V8’en? Dan vermoeden we dat dit je ook wel bevalt. Hennessey Performance is van plan om Fords nieuwe offroader te verbouwen door er een V8 in te leggen. Ze noemen hun nieuwste bouwsel liefkozend de VelociRaptor V8 Bronco. Een naampje waar ze gek op zijn. Hennessey geeft trouwens nog maar één (bewerkte) foto vrij, dus de rest van de foto’s hierboven is van een standaard Bronco.

Hennessey pakt zijn lieveling, de 5.0 V8 van Ford, en monteert daar een 3,0-liter supercharger op. Daarnaast trakteren ze de Bronco op een lucht-naar-water-intercooler, een opgewaardeerd brandstofsysteem en een nieuw uitlaatsysteem. Een tientraps automaat van Ford zorgt voor het schakelwerk in de Hennessey Ford Bronco.

De power van de nieuwe 5.0 V8 is 750 pk, meer dan het dubbele van wat de oorspronkelijke EcoBoost V6-motor produceerde (dat was ruim 300 pk). De 0-100-tijd is net iets meer dan 4,5 seconden en voor het uiterlijke vertoon monteert Hennessey een nieuwe grille en een andere motorkap met een luchtinlaat. Nieuwe aluminium wielen en stickers maken de boel af.

Offroad-banden omhelzen de nieuwe velgen en het geheel staat op een offroad-ophanging. Op het volledige pakket biedt Hennessey drie jaar garantie, of 60.000 kilometer. Hennessey bouwt slechts tien exemplaren van de VelociRaptor V8 Bronco en ze kosten 225.000 dollar per stuk, omgerekend zo’n 192.000 euro. Dat is inclusief het donorvoertuig, maar exclusief de belastingen die je bij invoer in Nederland zou moeten aftikken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)