Het lijkt erop dat Duitse sportradiozenders binnenkort luisteraars gaan verliezen. Samen met de Duitse voetbalbond maakt BMW een app waarmee je naar voetbal kunt kijken (en luisteren) in de auto. We zeggen Duitse zenders, want voorlopig houdt BMW het bij een pilot die alleen in Duitsland gedraaid wordt. Met de app kun je in de BMW 7-serie de Duitse Bundesliga bekijken.

Helaas kun je je favoriete Nederlandse club nog niet live volgen in de BMW 7-serie. Alleen wedstrijden in de Duitse competitie kun je op het scherm van de BMW zien. Om voetbal te kijken in je auto, heb je internet nodig. Deze dienst is nu nog alleen beschikbaar in Duitsland, China, Japan en de Verenigde Staten. Ook dat moet eerst naar Nederland komen.

Voetbal kijken kan alleen als je stilstaat

In de app kun je hoogtepunten terugkijken, statistieken volgen, maar ook live voetbal kijken. Voor de veiligheid kun je de video-content van de app alleen bekijken wanneer de auto geparkeerd is. Tijdens het rijden kun je alleen luisteren naar de verslaggever van dienst. Vermoedelijk kunnen de mensen achterin wel kijken tijdens het rijden.

Tot en met maart volgend jaar gaat BMW testen met de app. Naast de 7-serie moeten alle BMW’s die nu nieuw verschijnen, gebruik kunnen maken van de app. Wanneer je eventueel in Nederland voetbal kunt kijken in de auto is onbekend.

Reacties

  • Govo heeft op 18 januari 2023 geschreven:

    Ik kan allang dvd kijken in mijn auto als deze stil staat…( SUPERB 3) en met een onbeperkt data abbo-tje telefoon draaien in horizontale stand lekker formule 1 of topgear / grand tour streamen….. Net zo veilig #blijf met je ogen op de weg….

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear