Een volledig elektrische Mustang Coupé gaat er op een dag komen, ongetwijfeld. Maar vandaag is niet die dag. Sterker nog: dit jaar is niet dat jaar. Ford onthult als het goed is dit jaar nog de zevende generatie van de Mustang – en hij krijgt gewoon een verbrandingsmotor én een handbak. Op de foto’s hierboven zie je nog de huidige Ford Mustang Mach 1.

Ja, de benzinemotor is nog niet dood bij Ford. Het Amerikaanse automerk bevestigt dat de volgende generatie Mustang een handgeschakelde transmissie krijgt. Dat is gelijk ook het enige wat we zeker weten over de nieuwe Mustang.

Is de volgende generatie Mustang vierwielaangedreven en hybride?

De geruchten zijn nogal wild. Zo zou er zelfs sprake zijn van een hybrideversie met vierwielaandrijving. Klinkt niet heel erg Mustang, als je het ons vraagt. Anderzijds klonk vierwielaandrijving vroeger ook niet heel erg BMW M5. We zijn benieuwd of Ford een hybride aandrijflijn met een handbak weet te combineren, daar zijn er namelijk maar heel weinig van.

Een hybride aandrijflijn voor de Ford Mustang is misschien niet zo puur als liefhebbers willen, maar het zou een mooie kans zijn om wat meer exemplaren van de sportauto in Nederland te slijten. Een elektromotor drukt de CO2-uitstoot, en dat is de grootste vijand van de Mustang in Nederland. De BPM maakt de auto hier twee keer zo duur als in onze buurlanden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)