Dit is hem dan: de Volkswagen Arteon. De bijzonder spannende vijfdeurs Gran Turismo komt boven de onmogelijk saaie Passat in het aanbod. Het is de vervanger voor de (niet zo succesvolle) CC en Volkswagens antwoord op de BMW 4-serie Gran Turismo en de Audi A5 Sportback. Daar zijn ze wellicht niet heel blij mee in Ingolstadt.

De Volkswagen Arteon is de broeder van een andere moeder als je hem naast de Passat zet. De neus is compleet anders en toch is de bloedrelatie herkenbaar. De Arteon is langer, lager en breder. Volkswagen heeft er overduidelijk moeite in gestopt.

Hoewel de Volkswagen Arteon aan de maat is (4.862 millimeter bij 1.817 millimeter), krijgt hij het normale motorengamma mee. Geen dikke V8-motoren of W12-diesels zoals in wijlen de Phaeton. De instapdiesel en -benzine krijgen beide 150 pk. De sterkste benzinemotor levert 280 pk, de krachtigste diesel 240 pk. Uit de nieuwe Golf kennen we het Active Info Display met de gebarentaal-herkenning. Hopelijk werkt het dan iets beter dan nu het geval is.

De exacte specificaties en prijzen volgen nog. Medio 2017 komt hij naar Nederland.

Bekijk de Volkswagen Arteon

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)